6 fordeler med leasing av kontormøbler


På tide å friske opp kontorlokalet med flotte kontormøbler? Eller kanskje dere skal skaffe møbler til jobben for første gang? Leasing har mange overraskende fordeler.

leasing

 

Dersom et tomt kontorlokale skal fylles med nye møbler, eller gamle kontormøbler byttes ut, må man ta et valg – skal møblene kjøpes eller leases? Det finnes fordeler med begge løsningene. I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på leasing av kontormøbler.      

 

1. Perfekt dersom bedriften er nystartet

Nystartede bedrifter har ofte en litt anstrengt likviditet og begrensede ressurser. Utgifter er kanskje større enn inntekter en periode, og i tillegg er kontorlokalene ofte tomme. Her vil leasing by på en perfekt løsning. Gjør man en god avtale med en møbelforhandler vil du få drømmekontoret uten å bruke all likviditeten på møbler, men heller bli trukket faste månedlige beløp. En god investering da interiør skaper arbeidsglede og gir et godt inntrykk til besøkende.

 

2. Bedriften kan bruke penger på lønnsomme prosjekter

Å gå til innkjøp av nye kontormøbler kan utvilsomt slite på budsjettet. Dersom du heller velger å lease møblene betyr dette at de ikke er bedriftens eiendom. Leier du møbler kan dette trekkes fra på skatten da eiendomsbegrensningene er fjernet. Leasing er også positivt for bedriftens likviditet, som tidligere nevnt. Alt dette fører til at bedriften heller kan bruke pengene sine på lønnsomme prosjekter og kjernevirksomhet fremfor inventar.

 

bedrift og leasing

 

3. En god løsning dersom dere vil variere interiøret ofte

Dersom bedriften ønsker å endre stil og uttrykk på lokalene ofte kan det bli svært dyrt å hele tiden skulle kjøpe nye møbler. Finner dere en god møbelforhandler med innsikt i interiørarkitektur, som også tilbyr leasing, vil dere kunne med god hjelp få variert lokalenes utrykk etter endt leasingperiode, uten å bruke opp hver krone dere har.   

 

4. Lurt ved uforutsigbarhet

Mange firmaer opplever perioder med rask vekst. Det kan være utfordrende med tanke på sitteplasser, arbeidsstasjoner og annet inventar. Her kan leasing tilbys gjennom en slags rammeavtale. Dette gjør det enklere å jobbe med uforutsigbarhet. Planlegger eksempelvis bedriften en ekspansjon over to år vil man kanskje trenge noen møbler nå, flere om noen måneder og resten om et år. En rammeavtale vil gjøre det enklere å gå til anskaffelse av møbler i den perioden man vil, og det vil være lettere å øke møblementet ved behov. Søker man ikke en rammeavtale er det viktig å huske at man da må tegne nye leasingkontrakter hver gang behovet endrer seg.

 

lease kontormøbler

 

5. Smart dersom bedriften korttidsleier lokalene

Det vil være en god idé med leasing dersom bedriften korttidsleier kontorlokalene. Når det er usikkert hvor lenge man blir, vil det være lite gunstig å investere i kontormøbler som kanskje ikke passer inn i et nytt lokale. Det er vanlig å lease kontormøbler mellom 3 og 5 år. Andre avtaler kan strekke seg så langt som i 7 hele år. På den andre siden kan leasingavtaler i visse tilfeller være så korte som 12 måneder! Lurt å huske på for alle som korttidsleier kontorlokalene sine.

 

6. Flott hvis du er ute etter kvalitetsmøbler til en god pris 

Til slutt er det verdt å nevne at dersom du er på utkik etter kvalitetsmøbler vil leasing kunne være en god idé. Alle vet at god kvalitet koster. Ønsker du mer etiske produkter i tillegg er det naturlig at sluttsummen på kontormøblene kan bli høy. En bedrifts investeringsbudsjett er ofte noe flere er uenige om, og møblement blir sjeldent prioritert. Leaser man kan bedriften heller benytte seg av driftsbudsjettet, og finne en løsning alle er fornøyde med. Dette kan enklere føre til kontormøbler av høy kvalitet.

 

leasing av møbler til kontoret

 

Lyst til å gi leasing en sjanse? Form/Funk har kvalitetsmøbler i flott design som passer perfekt til kontoret. Vi er en møbelforhandler som verdsetter kombinasjonen av form og funksjon. Hos oss får du gode avtaler for leasing, og vi hjelper deg gjerne med å skape drømmelokalet for din arbeidsplass. Ta kontakt med oss for en hyggelig møbelprat!