Bytter kontoret ut møblene? Dette kan dere gjøre med de gamle


Det finnes mange alternativer til bruk-og-kast-mentaliteten. La gamle kontormøbler pensjoneres på en mer verdig måte hos din bedrift.

Kontormøbler kaste

 

Det er spennende og gøy når kontoret endelig skal friskes opp. Inspirerende omgivelser har mye å si med tanke på trivsel og motivasjon. Derfor er det alltid en god idé å se på hva man kan gjøre for å skape et skapende kontor. Har dere bestemt at det er på tide å bytte ut møblementet? Flott! Da var det bare å finne ut av hva man skal gjøre med de gamle møblene.

I stedet for å kjøre lassevis med kontorstoler, skrivebord og loungemøbler til fyllinga finnes det mer miljøvennlige alternativer når en skal kvitte seg med gamle kontormøbler. I tillegg har dere sannsynligvis brukt en del penger på å gå til anskaffelse av det som nå skal byttes ut. Da er det kjedelig å tenke at hele haugen bare skal kastes. Det finnes mange gode alternativer, som alle kan være mer effektive og kostnadsbesparende for din bedrift.

 

Gi møblene nytt liv og behold de litt lenger

Nettopp bestemt dere for å gjøre om på kontoret? Da er det fort gjort å tenne alle plugger og kjøre på med nytt av alt, når realiteten er at dere fortsatt kan beholde mye av det gamle. Selv om mye ikke ser like ba ut som det en gang gjorde, kan møblene fremdeles inneha gode egenskaper og bruksverdi. Her gjelder det å ta en grundig kikk på alt som eventuelt skal byttes ut, før nye møbler bestilles.

 

nytt trekk til gamle møbler

 

Det er en smal sak å fikse småting på egenhånd. Trekk om en gammel sofa eller stol med nytt stoff for en ny look, eller gi den slitte kommoden et fortjent strøk maling. Mulighetene er mange, og det trenger ikke være komplisert å gi gamle møbler nytt liv. Skal man fokusere på en ny bedriftsfarge eller profil lar dette seg enkelt gjøre med en blanding av gamle og nye møbler. Med litt maling, lakk og småreparasjoner kan det som en gang skulle kastes få  lenger levetid. Dette sparer bedriften for penger, og gjør det mulig for dere å bytte ut litt av gangen.

 

Les også: 6 tips som gjør lunsjen hyggeligere på jobb

 

Selg møblene og få dem hentet av kjøperne

Møbler trenger ikke være møllspiste eller ødelagte før en bedrift velger å gå til innkjøp av nye. Ofte kan det være ønskelig å skifte ut møblene fordi bedriften endrer profil, eller man ser nye behov. Noen ganger vil det være naturlig med et møbelskifte fordi man har fått nye lokaler. Er møblene i god stand kan det være mange villige kjøpere på markedet.

 

Selg gamle kontormøbler

 

I disse situasjonene kan man legge ut annonser på Finn.no og selge til privatpersoner, eller man kan sikte seg inn på andre bedrifter. Startups og mindre bedrifter er blant de som er på jakt etter et gode tilbud på kontormøbler. Med sosiale medier kan dere nå ut til enda flere. Legg ut en beskjed til dine følgere i ulike kanaler med noen godt belyste bilder av møblene som skal selges, og la folk få det med seg. Alternativt kan man annonsere på mer kommersielle plasser, men da vil prisen gjerne også bli deretter.

 

Doner bort møblene eller gi dem vekk

Har man ikke behov for å tjene penger på å kvitte seg med gamle møbler, men kun et ønske om å få de vekk så snart som mulig er donasjoner et godt valg. Det finnes flere veldedige organisasjoner som sikkert gjerne vil ta imot brukbare kontormøbler – så her er det bare å ta en ringerunde for å høre om noen har behov. Eventuelt kan man også gi bort møblementet til Fretex, slik at de kan bli solgt til andre for en god pris. På Finn.no kan man også legge ut møbler under kategorien «gis bort».

 

Gi bort eller doner møblene

 

Ta gjerne en runde på kontoret og hør om noen ansatte har behov for egne kontormøbler hjemme. Eventuelt kjenner de kanskje andre som ønsker seg et nytt skrivebord, en ny sofa eller noen nye stoler?

 

Les også: Slik gir du arbeidsplassen nytt liv

 

Se om møblene kan resirkuleres

Etter flere år med slitasje er det ikke alle møbler som lar seg selge, eller som kan gis vekk med god samvittighet. Noen ganger er de rett og slett for slitne og ødelagte til at de kan reddes. Å bli kvitt dem er da den eneste løsningen, men her finnes det også muligheter for å gjøre noe mer miljøvennlig dersom det er ønskelig.

 

resirkuler kontormøblene

 

Overraskende nok kan svært mange kontormøbler resirkuleres. I Norge har vi gjenbruksstasjoner plassert rundt om i ulike kommuner, og her kan blant annet møbler leveres inn. I Oslo kan eksempelvis næringskunder levere enkelte typer avfall på Grønmo og Haraldrud.

 

Kombiner alle mulighetene

Til syvende og sist finnes det aldri én løsning som passer alle bedrifter når det gjelder å kvitte seg med gamle kontormøbler. Dersom det ikke finnes en løsning for deres bedrift, hva med en kombinasjon? Selg det som selges kan, gi bort det som har en verdi, men som ingen vil kjøpe, og kvitte seg med resten?

Det er absolutt mulig for deg å kombinere mulighetene nevnt over. Hva med å selge det som selges kan, gi bort det som har en verdi, men som ingen vil kjøpe, og kvitte seg med resten? Alle monner drar, og selv om du kanskje bare får solgt eller gitt bort én liten oppbevaringseske er det bedre enn at alt går i søpla.

 

nye kontormøbler

 

Lykke til, og husk at dersom dere skal skaffe nye kontormøbler stiller Form/Funk gjerne opp! Hos oss kan du både kjøpe og lease flotte møbler, og vi hjelper deg med utforming av lokaler og andre ting du måtte ha behov for. Vi er også svært behjelpelige når det kommer til møbler som skal kastes, og kan assistere deg med leveranse til en gjenvinningsstasjon. Ta kontakt med oss for en hyggelig prat.