Fantastiske lydabsorbenter til arbeidsplassen fra søta bror


Uansett hvor du arbeider vil akustikk være avgjørende for miljø, trivsel og ytelsesevne. Med estetiske lydabsorbenter fra Sverige unngår du støy på arbeidsplassen med stil.

 

arbeid i åpent kontorlandskap med lydabsorbenter

 

Sitter du i et kontorlandskap hvor lyder smeller i vegger og tak, praten går i høyt volum og telefoner ringer konstant? Eller kanskje lokalet til vanlig er stille, men virker tomt og utrivelig – og samtaler må foregå med hviskende stemmer for å unngå ekko? Uansett hvor og hvordan du jobber vil akustikk ha mye å si for hverdagen din. Dårlig akustikk kan føre til støy og medfølgende plager.

Ifølge Arbeidstilsynet er ikke uønsket støy bare irriterende, blir volumet for høyt kan det også skade hørselen. I tillegg vil støy kunne påvirke hjerte og karsystemet, øke blodtrykket, gi muskelspenninger, bidra til stress og redusere konsentrasjonsevnen og oppmerksomheten. Det finnes heldigvis flere ting man kan gjøre for å bedre akustikken på arbeidsplassen. Teppebelagte gulv, myke puter ved sitteplasser og gardiner kan hjelpe – men er man ute etter den store forskjellen vil mer avanserte lydabsorbenter være tingen.

 

Moderne lydabsorbenter

Lydabsorbenter er materialer og produkter som demper lyd. De brukes for å regulere et roms akustikk og etterklang, og kommer i en rekke varianter. For å virke effektivt bør tykkelsen være god, og materialet bør være utviklet spesielt som lydabsorbent.

Tykkelsen på lydabsorbenten har mye å si for frekvensene den absorberer. Er den på over 50 mm vil den eksempelvis fange opp lavere frekvenser enn om den er på 20 mm. Ser vi på høyere frekvenser vil disse reflekteres sterkere tilbake i rommet jo hardere overflaten på lydabsorbenten er. Det er derfor lurt å tenke over hvilke typer lyder arbeidsplassen din har i hverdagen, slik at lydabsorbenter kan velges utfra dette.

I dag kan du få moderne lydabsorbenter i ulike materialer, fasonger og farger. Form/Funk har satset på tre skandinaviske lydabsorbentmerker som fører spennende produkter av høy kvalitet.

 

Glimakra of Sweden

 

Glimakra of sweeden jungle
Bildet er hentet fra Glimakra sin hjemmeside

 

Det ligger i navnet, Glimakra of Sweden er en svensk bedrift. Med hjerte for skandinavisk design, akustikk, fleksibilitet og kvalitet produserer Glimakra of Sweden nøye utviklede lydabsorbenter til alle typer arbeidsmiljøer. Produktene blir utviklet og skapt i vårt flotte naboland, og bedriften har som mål å påvirke miljøet så lite som mulig.

Lydabsorbentene til Glimakra of Sweden er tidløse med lang levetid. Her blir rene og ubehandlede materialer benyttet så langt det lar seg gjøre, hvilket gjør gjenvinning av produktene enklere. For å verne om miljøet bruker de også leverandører i nærmiljøet sitt, som minsker transportavstandene. Glimakra of Sweden er ISO 14001- og ISO 9001-sertifisert, og flertallet av deres produkter er merket med Möbelfakta, et svensk produktmerke som stiller harde krav til kvalitet, miljø og sosialt ansvar.

Når det kommer til utforming og estetikk er Glimakra of Sweden kjent for spennende bruk av farger og former. Løsningene deres er nyskapende og designen er preget av en leken holdning til det visuelle. Samtidig er Glimakra of Sweden også klassisk skandinavisk i sitt utseende, og passer dermed svært godt inn i de fleste norske bedrifter.

 

Sjekk vårt utvalg av lydabsorbenter fra Glimakra of Sweden her!

 

Zilenzio

 

Zilenzio lydabsornebter i orange og grønt
Bildet er hentet fra Zilenzio sin hjemmeside

 

Det svenske merket Zilenzio utvikler og leverer lydabsorbenter av høy kvalitet. Alle deres produkter er gjennomtenkte og veldesignede. Når lydabsorbentene produseres vektlegges utforming av detaljer som gjør funksjon, bruk og lydabsorbsjon så god som mulig. Bedriften styres også av høye krav til holdbarhet av hvert enkelt produkt.

Miljøet er viktig for Zilenzio, og bedriften er nøye med å følge møbelkriteriene fra Möbelfakta. Her settes krav til bruk av materialer og til produktene i seg selv. Råmateriale fra tre skal komme fra lovlige og akseptable kilder, og en rekke kjemikalier skal minimeres eller unngås i ark, tekstiler, plast, lim, metall med mer. Dette er Zilenzio påpasselig med å føye seg etter.

Zilenzio viser også alltid omsorg for detaljene i sine produkter. Det er nemlig dette som skaper følelsen av kvalitet, både når det kommer til effekten av lydabsorbentene og designet i seg selv. Zilenzio er spesielt populært i Norge og Sverige, men bedriften leverer også sine produkter over hele verden. Ikke rart når en kjenner til Zilenzio sine dyktige utviklere med lidenskap for design og akustikk. Det er dette som er bedriftens suksessfaktor, og som gjør dem vanskelige å slå når det kommer til funksjonelle og vakre lydabsorbenter.

 

Ta en titt på vårt utvalg av lydabsorbenter fra Zilenzio her!

 

Abstracta

 

abstracta lydabsorbenter
Bildet er hentet fra Abstracta sin hjemmeside

 

Siden 1972 har den svenske bedriften Abstracta arbeidet med soundscapes og akustikk. I dag tilbyr de et bredt utvalg løsninger for ulike arbeidsmiljøer. Hos Abstracta finner du derfor alt fra lydabsorberende skjermer og overflater til møbler med integrerte akustiske egenskaper. I Sverige forsker de også på hvordan ulike typer materialer kan kombineres for å gi den beste akustiske effekten. Selv om bedriften setter design og estetikk høyt, kompromitterer de aldri på formålet med sine produkter – her skal funksjon og form likestilles slik at vakre lydabsorbenter kan pryde alle typer kontorer og arbeidsplasser.

Abstracta er også et merke som setter bærekraft høyt, og som ønsker å redusere sin klimapåvirkning. Dette gjør de ved å produsere produkter som varer lenge, samt komponenter som kan repareres hvis de slites ut. Slitesterke materialer og dyktige håndverkere er derfor helt essensielt for Abstracta. Resirkulerte materialer har de også begynt å bruke mer av, samtidig som de ønsker å skape produkter som selv kan resirkuleres. Designmessig prøver de å unngå uttrykk som raskt blir utdaterte, og heller satse på noe folk vil ha og bruke i mange år fremover.

Stilen til Abstracta er ikke fastsatt – her blir produkter skapt i et hav av ulike utforminger. Det er derfor enkelt å finne lydabsorbenter som er elegante eller lekne, alt etter hva du foretrekker. Hvert enkelt produkt har et nesten unikt uttrykk, men en ting har de alle til felles – tidløs karakter. Med lydabsorbenter fra Abstracta kan du dermed få et hyggelig lydlandskap på arbeidsplassen, samtidig som miljøet blir visuelt inspirerende.

 

Se våre produkter fra Abstracta her!

 

Trenger du lydabsorbenter til arbeidsplassen?

Arbeidsplasser blir mer og mer bevisste når det kommer til akustikk og effekten av gode lydabsorbenter. Nå skal ikke kontorer bare se bra ut, de skal også ha et behagelig lydlandskap. Har din bedrift behov for hjelp til å velge riktige lydabsorbenter? Vi i Form/Funk har lang erfaring med å utvikle gode arbeidsmiljøer, og setter akustikk høyt. Ta kontakt med oss for veiledning og ekspertråd!