Slik velger du riktig skrivebord til kontoret


Velge riktig skrivebord til kontoret kan være en utfordring, særlig når det finnes så mye spennende å velge i. Svaret på hvordan du kan velge riktig skrivebord til din arbeidshverdag får du her.

Velge riktig skrivebord handler om så mye mer enn kun hvordan det ser ut. Kontakt oss for å finne arbeidsbord til kontoret.

 

Et skrivebord er ikke lenger en statisk gjenstand som på død og liv må være lik for alle. I dag kommer skrivebord i alle former og fasonger – og med utallige funksjoner! Hvilken overflate passer best for deg? Hvilken form og størrelse skal du gå for? Skal du ha et bord med hev/senk-funksjon? La oss hjelpe deg med å velge riktig skrivebord til din arbeidshverdag.

 

Vektlegg ergonomi

Ergonomi er det første du bør tenke på når du skal velge kontormøblement. Dersom de ansatte ikke kan finne en komfortabel arbeidsstilling vil dette påvirke både effektivitet og trivsel. Mangel på tilrettelegging for ergonomisk gode løsninger for hver ansatt vil kunne føre til smerter i rygg og muskler, og i verste fall sykdomsfravær.

 

Velg riktig skrivebord med tilpasset ergonomi og funksjonalitet. Vi hjelper deg med å finne skrivebord som innfrir dine behov.
Bildet er hentet fra Fantoni

 

Når vi prater om ergonomi på kontoret snakker vi i all hovedsak om arbeidsstilling. Hvordan sitter eller står du foran skrivebordet? Hvordan har skuldre, nakke, armer, rygg, og ben det? Og hvordan blir kroppen din tvunget til å bevege seg når du arbeider foran skjermen? Dersom visse deler av kroppen overbelastes eller tvinges inn i ukomfortable stillinger vil arbeidshverdagen føles unødvendig lang og tung.

 

Les også: Interiør til arbeidsplassen: Ull er stilfullt, bærekraftig og slitesterkt

 

Tips til bedre tilretteleggelse for god ergonomi på kontoret

Når det snakkes om ergonomi er det ofte stolen som er stjerna. Selv om den er utrolig viktig, spiller også skrivebordet en rolle. Fungerer ikke bordet til stolen får man nemlig ikke utnyttet de ergonomiske egenskapene til denne like godt. For best mulig ergonomi på arbeidsplassen bør skrivebordet:

  • ha optimal høyde i forhold til stolen
  • ha mulighet til å sette opp støydempende paneler og skilleskjermer
  • ha en overflate som ikke er for blank
  • ha mykt naturmateriale i bordplaten for støyreduksjon
  • ha en tilpasset form til arbeidet som skal utføres

Den enkleste måten å sikre god ergonomi på arbeidsplassen er ved å investere i arbeidsbord som er heve- og senkbare. Her får hver enkelt ansatt mulighet til å tilpasse arbeidsstasjonen sin etter behov.

 

Vurder størrelsen på skrivebordet

Når du skal velge riktig skrivebord til kontoret vil størrelsen ha mye å si. Andre faktorer som kan spille inn er arbeidsaktiviteter til hver enkelt ansatt. Noen vil ha behov for muligheten til å jobbe på flere skjermer samtidig og bør derfor ha en større bordplate enn de som kun arbeider på én skjerm. Andre har kanskje behov for mye utstyr på arbeidsbordet og vil også trenge mer plass.

Dersom det skal dannes arbeidsgrupper i kontorlandskapet med flere skrivebord satt sammen vil størrelse ha stor påvirkning. Store bord vil ta mye plass, men små vil gjøre at det kan føles klaustrofobisk for de ansatte. I dag klarer også flere seg med mindre bordplater da arbeidet vårt har blitt mer og mer papirløst. Får du hevet skjermen vekk fra pulten er det også lettere å eksempelvis klare seg med en plate på 160 centimeter fremfor 180.

 

Her har vi tilføyd et stativ til dataskjermen for å løfte den opp fra skrivebordet. Velg riktig skrivebord og riktig tilbehør med bistand fra Form/Funk.

 

Ta gjerne en runde med de som skal ha nye skrivebord, slik at du lettere kan vite hva hver enkelt foretrekker og trenger. Og husk at dersom bordet må tåle tunge maskiner kan det være lurt å forsikre seg om at maskineriet til en eventuell hev-senk-funksjon ikke blir tynnslitt. For en god nok løftekapasitet på understellet vil det derfor i visse tilfeller være nødvendig med en to-motors-løsning til slike skrivebord.

 

Kontorbord i alle farger og materialer

Utseendet på skrivebordet virker kanskje ikke som et avgjørende aspekt for mange, mens det for andre vil ha mye å si. Her kan man selvfølgelig vurdere hvordan bordene fremstår i lokalet på en helhetlig måte, samt velge å vektlegge skrivebord som underbygger bedriftens identitet gjennom material- og fargevalg. Utseendet på kontorets møblement vil også kunne være viktig dersom det drives mye møtevirksomhet i lokalet. Førsteinntrykket har mye å si – så en gjennomtenkt og stilren profil vil være positivt.

Når det gjelder materialer bør man gjøre seg noen tanker. En blank overflate kan være fristende, men dersom solen skinner rett inn på arbeidsbordene kan dette medføre gjenskinn og en varm overflate dersom fargen er mørk. Laminat er et populært valg for mange, mens andre foretrekker ekte treverk, metall eller stål. Utseendemessig vil de også skille seg fra hverandre, og bidra til ulike uttrykk på kontoret.

 

Fargerike skrivebord kan være med på å gi gode impulser. Dette skrivebordet i gult fanger oppmerksomheten og oppfordrer til optimisme og glede.

 

Hva bordene er laget av vil også ha en del å si for prisen av produktet, og mange bedrifter kan bli fristet av mistenksomt rimelige løsninger og gode tilbud. Det er viktig å ikke ta alt for god fisk, og tenke at mange av de mer kostbare løsningene ikke nødvendigvis er det på langsikt. Billige bord må gjerne byttes ut oftere, mens en høyere prisklasse som regel betyr god kvalitet og håndverk.

 

Hvilke egenskaper skal bordet ha?

Vi har allerede nevnt hev- og senk muligheter til kontorbord som en flott mulighet for en bedrift til å sikre ergonomi. Dette er bare en av mange muligheter skrivebord har i dag. Du kan også skaffe deg et skrivebord med magebue, som lar deg sitte litt nærmere skjermen og en bedre sittestilling.

Lagringsmuligheter er også viktig for mange, og flere liker å ha en oppbevaringsmulighet i nærheten av sin arbeidsstasjon. I stedet for å la penner og papirer fylle bordet kan dette enkelt legges vekk i skuffer, eller i en tilhørende enhet som fungerer sømløst med bordet designmessig.

 

Les også: Er kontoret trist og grått? Slik påvirker omgivelsene deg

 

Ladning av elektroniske artikler har lenge vært essensielt på arbeidsplasser. Vi kommer ikke særlig langt uten en fulloppladet telefon. Derfor er skrivebord med lademuligheter noe mange setter høyt. I åpne kontorlandskap er det også mer vanlig å se skrivebord med kabler som kan kobles direkte i bordet, slik at flere datamaskiner og andre arbeidsverktøy får den strømmen de trenger for å fungere gjennom dagen.   

 

Støydempende skrivebord til åpent kontorlandskap er et trygt valg når du skal velge riktig skrivebord til arbeidsplassen.
Bildet er hentet fra Abstracta

 

Dersom man arbeider i et åpent kontorlandskap vil også støy være et evigvarende irritasjonsmoment for flere, og jo større bedriften er desto mer uhåndterbart vil det bli. Derfor velger mange å gå til anskaffelse av arbeidsbord med tilhørende støydempende paneler. Lydabsorbenter ved arbeidsplassen er uvurderlig i åpne kontorlandskap og gir ikke bare mer støyreduksjon, men kan også gi mer privatliv og skjerming slik at man kan jobbe mer uforstyrret.   

Og en ting til: det er viktig at arbeidsstasjonen er enkel å rengjøre. Dette er noe man bør huske på når nye arbeidsbord skal kjøpes inn. Velger man et sårbart treverk som ikke tåler vann vil det kunne by på utfordringer hva gjelder vask og rengjøringsmidler, samtidig som bordet lettere blir stygt dersom man lar kaffekopper og vannglass skape ringer på overflaten. Enkel rengjøring vil være avhengig av materiale bordet består av, samt lagringsmuligheter slik at ansatte lett kan rydde vekk sakene sine når bordene skal tørkes støv av eller vaskes. Dette gjør også jobben mye enklere for rengjøringspersonellet!

 

Velg riktig møbelforhandler

Synes du fremdeles det er vanskelig å velge riktig skrivebord? Har du gjort deg opp noen tanker, men vet ikke helt hvem du skal handle hos? Form/Funk er en møbelforhandler som jakter på den ideelle kombinasjonen av form og funksjon. Vi har spesialisert oss på kontormøbler, og hjelper mer enn gjerne til med spørsmål rund utforming av arbeidsgrupper og kontorplasser.

Vi hjelper deg å velge riktig skrivebord

Vi har både individuelle skrivebord med mange muligheter, samt skrivebord du kan stå og jobbe ved. Hos oss finner du garantert noe du vil like, og som passer perfekt til dine behov. Ikke lyst til å kjøpe helt enda? Det er ikke et problem, vi tilbyr også gode leasingavtaler! Kontakt oss i dag for mer veiledning slik at du finner frem til det beste skrivebordet for deg og dine ansatte.