Trenger kontret tilpassede møbler og løsninger?


God merkevarebygging, smartere utforming, mer effektive arbeidsplasser og et kontor ansatte trives i? Kanskje tilpassede møbler og løsninger er noe å vurdere. 

 

Bilde av åpent kontorlandskap med røde og grå møbler som kan settes sammen til en bås

Hvordan ser et kontor ut? Hva er unisont med typiske kontorlokaler i dag? Åpne landskap, store skrivebord på rekke og rad med flate skjermer og sorte stoler? Skriker det IKEA når du runder hjørnet, eller får du et litt mer eksklusivt inntrykk? Hvordan er deres kontorer utformet? Hvilke løsninger fungerer godt, og ikke minst – hvilke fungerer dårlig?

Dersom man ønsker å skape et kontormiljø som skiller seg ut, og byr på lure utforminger, jo, da kan tilpassede møbler være løsningen. Usikker på om du skal investere i slike kontormøbler? Her har du noen gode grunner!

 

Perfekt til utfordrende planløsninger

Bilde av sorte stoler stilt opp foran en bordplate hengt på veggen

Har arbeidsplassen en drøss av små kontorer, eller jobber dere i et åpent landskap av ugunstig størrelse? Kanskje rommene fungerte en stund, men nå har bedriften vokst og det føles trangt. Med mange nye ansatte og vekst i bedriften kommer det også utstyr og eiendeler. Uansett hvorfor dere føler at arbeidsplassen har krympet kan tilpassede og kanskje også plassbygde møbler være en fin løsning som hjelper dere med å utnytte arealet på en mer gunstig måte. På den måten slipper dere å se etter nye, større og ofte dyrere lokaler.

Noen har arbeidslokalene i gamle bygg, og med det kommer et eget sett av utfordringer. Skjeve gulv og vegger er ikke uvanlig å finne i eldre bygninger og bygårder. Skal man sette opp arbeidsstasjoner her vil for eksempel skrivebord, hyller, skuffer og skap kunne by på vansker. Med mange skjevheter får en sjeldent satt møbler støtt. Et skrivebord som vipper opp og ned vil være irriterende å jobbe ved, og hyller som ikke er stødige er aldri helt trygge. Tilpassede møbler kan kuttes til og settes sammen slik at det er tatt høyde for ujevnheter. På denne måten vil man få et produkt som passer perfekt inn på kontoret – både hva gjelder plassbesparing og underlige flater.

 

Skreddersydde løsninger med tilpassede møbler

Bilde av hyllesystem i hvitt med ulike kontorartikler

I visse bransjer har man helt unike behov i løpet av dagen. Kanskje jobber man med hendene, kanskje med hodet – uansett hvordan dere arbeider kan behovet for skreddersydde løsninger melde seg. Har man mange kunder innom i løpet av dagen vil det for eksempel være viktig å skape god flyt i lokalene, samtidig som man må finne smarte løsninger for oppbevaring og lagring. Flommer det over med papirer, elektronikk og private eiendeler vil arbeidsplassen føles rotete, noe kunder neppe setter pris på.

Arbeid med barn og unge kan kreve raske omstillinger, mye rydding og lure lagringsplasser for både leker, tøy og matvarer. Her vil det også være behov for HMS-vennlige løsninger og system, samtidig som en gjerne vil ha områder som virker inspirerende for de unge.

Kreativt arbeid byr gjerne på ulike oppgaver i løpet av uka. Hvis det tegnes og designes for hånd i det ene øyeblikket, brukes datamaskiner i det andre og fotograferes i det neste vil rommet være nødt til å fylle mange behov på en gang. Ofte er også arbeidsværelser for kreative yrker små. Ved å skape løsninger som kan brukes på mange ulike måter, vil hverdagen effektiviseres og legge grunnlaget for en god kreativ prosess.

Det finnes utfordringer i alle yrker og på alle arbeidsplasser. Noen av disse er sterkt forbundet med utformingen av lokalene man oppholder seg i hver eneste dag. Med tilpassende møbler og løsninger kan du gjøre arbeidet til de ansatte enklere og skape et bedre arbeidsmiljø.

 

Unike konsepter og sømløs design

Bilde av åpent kontorlandskap med tilpassede møbler

Merkevarebygging er viktig, og for noen bedrifter betyr det svært mye. Hvordan arbeidsplassen fremstår kan virke motiverende eller demotiverende for de ansatte, og skape en følelse av trygghet eller usikkerhet hos besøkende kunder. Branding kan skape tilhørighet til bedriften, og et firma kan brande seg på mange ulike måter. Her handler det ikke kun om slagord, hjemmeside og presentasjoner, men også om lokalene man arbeider i. Noen velger å ta i bruk firmaets farger i interiør, andre toner det ned og får det til å handle mer om følelsen av luksus og kvalitet, uansett om man liker stilren minimalisme eller leken maksimalisme.   

Tilpassede møbler og smarte løsninger kan hjelpe dere med merkevarebygging. Her kan dere ofte oppnå nøyaktig de fargene, materialene, størrelsene og formene som representerer deres identitet. Man kan også enklere møte behovene til hver enkelt ansatt. Fra hev/senk-skrivebord til ergonomiske stoler – tilpassede møbler vil være med på å øke de ansattes helse, effektivitet og arbeidsglede.   

Har bedriften behov for tilpassede møbler og løsninger? Hos Form/Funk har vi et bredt utvalg kontormøbler som passer prefekt til ulike lokaler. Hos oss kan du velge mellom å kjøpe eller lease kontormøblene, og vi hjelper deg mer enn gjerne med å velge løsninger som fungerer for nettopp dine lokaler. Ta kontakt med oss, så finner vi ut av hva du trenger!