Hvordan velge rett type møbelforhandler | Form/Funk
 

Hvordan velge rett type møbelforhandler


På tide med nye møbler til bedriften? Da er du kanskje på utkikk etter en ny møbelforhandler. Her er tre spørsmål du bør stille deg selv før du velger en ny samarbeidspartner.

Ung kvinne lurer på hvilken møbelforhandler hun skal velge

 

Skal dere gå til innkjøp av nye møbler? Uansett om det er snakk om møbler til et kontor, klasserom, sosiale soner eller kantine er det viktig å velge en seriøs møbelforhandler. Da vil du være sikret en smidig prosess hvor dere ender opp med nøyaktig det dere trenger. Usikker på hvordan du skal velge rett? Her er tre ting du kan tenkte på.

 

1. Tar forhandleren et etisk ansvar i bransjen?

Barn leker

Flere og flere får øynene opp for etiske varer og tjenester. Hvem ønsker vel kontormøbler med deler laget av barnearbeidere? Det er utrolig komplisert å sikre etiske møbler, da produktet gjerne er satt sammen av deler fra hele verden. En liten skrue i en stol kan komme fra en korrupt fabrikk hvor arbeiderne er underbetalt og dårlig behandlet.

I Norge importerer vi i dag møbler, eller deler av møbler, fra land med komplekse og ofte ustabile arbeidsvilkår. Dette fører til risiko for brudd på menneskerettigheter. Derfor bør du se etter en møbelforhandler som tar etisk handel på alvor og som årlig kartlegger leverandørkjeden sin med hensyn til blant annet arbeidernes rettigheter, verdige arbeidsforhold, barnearbeid, korrupsjon og dyrevelferd. Form/Funk benytter organisasjonen Factlines i dette arbeidet.

Les mer om Factlines sitt viktige arbeid her.

 

2. Har de et godt utvalg av kvalitetsmøbler med lang levetid?

Mann bygger møbler

En seriøs møbelforhandler kjenner sine produkter like godt som innsiden av sin egen bukselomme. For dem er det utrolig viktig å kunne tilby et bredt utvalg møbler av god kvalitet. Før du bestiller en avtale gjennom en møbelforhandler kan du gjerne undersøke hvilke merker de reklamerer for på egne nettsider. Ta en titt på navnene, og gjør et par raske google-søk dersom du er usikker på hvilke merker som er av «god kvalitet».

Finner du en forhandler som tilbyr møbler fra europeiske leverandører, og som også gjerne er produsert i Europa, er du ofte på rett vei. Ta en prat med aktuelle møbelforhandlere, og still spørsmål. Klarer de å svare for seg og du føler deg komfortabel med en mulig avtale, er det større sjanse for at samarbeidet dere imellom vil være vellykket.

 

3. Er møbelforhandleren ISO-sertifisert?

To kvinner handler

ISO-sertifiseringer fungerer i stor grad som et kvalitetsstempel. Det finnes mange ulike sertifiseringer, men er du på jakt etter en seriøs møbelforhandler kan du starte med å se etter noen som har ISO 9001:2015 og ISO 14001:15 sertifisering.

Førstnevnte er verdens mest anerkjente standard for kvalitetsledelse. ISO 9001 pålegger de sertifiserte bedriftene kontinuerlig forbedring, og sørger eksempelvis for at en bedrift setter kundenes tilfredshet først. Gjennom ISO 9001 tilrettelegges det for en strukturert måte å jobbe med kundefokus. Enklere sagt sikrer sertifiseringen kundeservice og god oppfølging. Når det kommer til møbelbransjen kan du derfor være trygg på at en bedrift med en ISO 9001-sertifisering sørger for at du sitter igjen med riktige varer og tjenester, og at du er fornøyd.

En ISO 14001-sertifisering bør også være på plass når det kommer til møbelforhandlere. Den sikrer nemlig at du samarbeider med en aktør som tar sitt miljøansvar på alvor. Sertifiseringen lar møbelforhandleren arbeide med et miljøstyringssystem, slik at miljøprestasjonene alltid er på topp. Møbelbransjer påvirker miljøet i stor grad, så det er spesielt viktig at de tar et ansvar for å redusere eget CO2-avtrykk. ISO 14001-sertifiseringen gir en god indikasjon på at du handler hos noen som er bevisst på nettopp dette.

Hvis du fortsatt er usikker på hvorfor du bør bry deg om at møbelforhandleren din er ISO-sertifisert kan du lese mer her.

 

Er Form/Funk din neste møbelforhandler?

Form/Funk er en seriøs aktør som tilbyr møbler av høy kvalitet. Vi har sikret oss de rette ISO-sertifiseringene, og jobber tett sammen med Factlines for å sørge for en mest mulig etisk kolleksjon av møbler til ulike bedrifter. Vi kan tilby skreddersydde avtaler, slik at du og din bedrift får det dere trenger. Kontakt oss gjerne for en prat dersom du vurderer oss som din neste møbelforhandler.