Wagners W2020-stol er den moderne klassikeren alle elsker


Hva får du hvis du krysser klassisk design med moderne teknologi? En stol verdig Reddot Design Award – Wagners fantastiske W2020-modell.

Bilde av wagner w2020 i ulike farger på rekke og rad
Bildet er hentet fra Wagners nettside

Dersom du mener at alle stoler går for det samme, har du aldri kjent luksusen av en god sitteopplevelse. Eventuelt har du vært velsignet med gode stoler hele livet. Stoler kan designmessig fremstå relativt like, men føles helt ulike å sitte i. Ta for eksempel Wagners W2020-modell. Dette er en stol som nesten fremstår ordinær ved første øyekast, men som innehar usedvanlige egenskaper.

 

Fra klassisk design til innovative løsninger

Bilde av vager w2020 serien med stol, barstol og krakk
Bildet er hentet fra Wagners nettside

Wagner har i lang tid designet unike møbler som folk har falt pladask for. W2020 er intet unntak. Stolen minner om en klassisk trestol, men ser man nærmere på den oppdager man små designperler og finurlige overraskelser. Setet og ryggen er stolens hjerte, og består av et innovativt skall av plast som er godt å sitte på. Dondola®+ leddene i stolen er usynlig integrert i konstruksjonen, og sørger for en tredimensjonal bevegelighet. Den rigide sammensetningen mellom rygg og sete som er typisk for trestoler har dermed blitt fleksibel og mer fri. Dette fører til stabilitet og komfort på samme tid. Den klassiske trestolen har rett og slett fått en real oppgradering.

Svært mange kjenner en følelse av nostalgi når de ser W2020. Dette er i grunn ikke så rart når man ser på stolens design – den ligner nemlig på barstoler mange tradisjonelle tyske tavernaer har brukt i lang tid, og fremdeles bruker i dag. Utseendet stammer fra Wagners lange historie med å designe tyske barstoler, og deres design har nesten blitt erketypisk for denne sjangeren av stoler. W2020 er designet av Sven von Boetticher og hans dyktige team. Stolen er deres fortolkning av de klassiske barstolene først skapt av Wagner, som har vunnet manges hjerter.

 

Wagner W2020 – vinneren av Reddot Design Award

Bilde av w2020 modellene til wagner stablet oppå hverandre
Bildet er hentet fra Wagners nettside

Et helt unikt stolkonsept går sjeldent designpriser stille forbi. Så hva annet kunne man forvente av Wagners W2020 enn at stolen ble tildelt en Reddot Design Award? Wagner har vunnet flere priser fra Reddot, og i 2018 var det altså W2020 som vant innen kategorien møbeldesign.

Juryen trakk frem møbelets høye designkvalitet. Det faktum at den minnet om klassiske taverna-trestoler, men spilte videre på et mer moderne utrykk og funksjonalitet, var blant kriteriene som førte til at W2020 stakk av med seieren. Juryen mente også at den anerkjente designeren bak stolen, Boetticher, lykkes med å tolke en klassiker på nytt, for så å omdefinere produktet.

Wagner har alltid hatt en visjon om å designe produkter av høy kvalitet hvor form møter funksjon. Folk skal føle seg vel omringet av deres møbler, og sitter man i en Wagner-stol skal kroppen, og spesielt rygghelsa, ivaretas. Ergonomi er viktig for designgiganten, så en dynamisk stol som W2020 er ikke uforventet fra Wagner. En designpris fra Reddot er så absolutt fortjent.

 

Skaff deg din egen W2020-stol

Wagners W2020 er en stol alle kan falle for. Den passer like godt på kontoret som i kantina, og kommer i et hav av ulike farge- og materialkombinasjoner. Siden du i stor grad selv kan være med på å påvirke hvordan stolen ser ut og hva den er satt sammen av, trenger du heller ikke belage deg på å kun bruke W2020 innendørs – du kan også ha noe godt å sitte på i uteområdene.

Høres det ut som om W2020 er stolen for deg? Ta kontakt med oss da vel, så kan du prøvesitte og velge et design som passer perfekt til din arbeidsplass.